" />
Використання пакетів zip-lock для заморожування овочів, фруктів

Заморожування є одним із найлегших і найпростіших способів збереження продуктів на зиму, таких як: овочі, зелень, м'ясо, ягоди, гриби, фрукти та інше. Пакети для заморожування «zip-lock» з фіксатором – це відмінне рішення для фасування та зберігання різних видів продуктів. Вони дозволяють зберегти запаси в стані, найбільш наближеному до натурального. Принцип їхньої конструкції дає можливість швидко закрити вміст, закупоривши його в герметичну упаковку, що захищає від вологи, пилу та інших впливів. Замок-фіксатор «zip-lock» – багаторазове використання, тому пакети можна неодноразово розкривати та діставати вміст, потім знову запаковувати – все це без використання будь-якого спеціального обладнання.

Заморожені фрукти

Чому пакети zip-lock незамінні для заморожування продуктів

Фасувальні пакети для заморожування виготовляються з первинного харчового поліетилену високої якості з товщиною – 50 мкм. За рахунок використання першокласної сировини, вироби мають високу міцність, екологічність і прозорість. Спеціальна застібка дозволяє надійно та герметично упакувати вміст, запобігаючи витіканню та висипанню. Високоміцний матеріал не порветься, і не чіплятиметься до продуктів, а зможе максимально якісно зберегти їх свіжість, структуру, смак, аромат, колір та вітаміни.

 

Вся продукція нашого виробництва має відповідні висновки, сертифікати та ліцензії для контакту з їжею – ми можемо надати вам їх на вимогу.
заморожування овочів з використанням пакетів із замком zip-lock

Сфери застосування пакетів із замком zip-lock

Поліетиленові пакети «zip-lock» використовують у різних галузях:

  • У кулінарії. Для заморожування та фасування будь-яких продуктів;
  • У промисловості. Для пакування готової продукції;
  • У побуті. Для зберігання пральних порошків, предметів особистої гігієни, засобів для чищення і т. д.;
  • У медицині. Для сортування медикаментів, вітамінів та хімічних препаратів;
  • У торгівлі. Для розфасовки дрібних товарів.

Нерідко фасувальні пакети із замком зип лок використовують для зберігання дрібних продуктів, що мають короткий термін зберігання: таких як крупи, цукор, спортивне харчування, чай, сухі трави, кава, корм для тварин та інше.

У пакетах із зип-застібкою дуже зручно робити овочеві суміші та заморожувати їх порційно. Для розморожування вам не потрібно вилучати вміст, а досить просто покласти пакет у мікрохвильову піч та встановити відповідний режим. Пакети займають мінімум місця в холодильнику, миються, але враховуючи їхню ціну - простіше замінити на новий.

свіжі заморожені фрукти

Секрети правильного заморожування продуктів у пакетах із замком

При заморожуванні продукти харчування зберігають більше корисних речовин, вітамінів та мінералів, ніж засушені чи консервовані. До того ж, зберігаються всі смакові якості, природний колір, аромат та товарний вид запасів. Заморожування виключає процеси гниття за рахунок відсутності сприятливого середовища для мікроорганізмів.

У пакети для заморожування зип-лок можна пакувати будь-які продукти: смородину, болгарський перець, малину, порізану моркву, вишню, чорницю, кукурудзу, полуницю, свіжу петрушку та кріп, ожину та інше. Для заморожування запасів вам знадобиться морозильне обладнання та спеціальні поліетиленові пакети із застібкою.

 

Існує кілька секретів правильної заморозки, завдяки яким взимку ви будете насолоджуватися смаком улюблених овочів, фруктів і ягід, лише діставши пакет з холодильника і розморозивши його.
  • Для заготівлі візьміть зрілі, щільні та недеформовані плоди – перезрілі овочі, фрукти та ягоди для цього не придатні;
  • За 4-5 годин до заморожування, увімкніть обладнання до повного охолодження;
  • Продукти перед заморожуванням обов'язково чистять, промивають і обсушують, щоб вони не перетворилися на один крижаний шматок;
  • Потому їх поділяють на зручні шматочки (наприклад, броколі та цвітну капусту) або подрібнюють ножем (болгарський перець, морква, зелень);
  • Деякі овочі перед відправкою в морозилку вимагають особливої ​​обробки – бланшування (короткочасного варіння). Це дозволить знищити окисні ферменти, що сприяють втраті кольору та утворенню зайвого присмаку;
  • Вкладати заморожені продукти в пакети необхідно дуже щільно та компактно. Це дозволить уникнути надмірного випаровування вологи під час всього періоду заморожування;
  • Для зберігання потрібно вибирати якісні пакети із замком, щоб упаковка припасів була максимально герметичною;
  • Перед відправкою в морозильну камеру бажаєте підписати пакети, вказавши назву продукту і день упаковки;
  • Заморожування краще робити маленькими партіями, щоб використання було одноразовим. Повторне заморожування продуктів після розморожування призведе до повної втрати корисних компонентів та псування зовнішнього вигляду;
  • Якщо температура в морозилці не перевищує 18 °С, то зберігати продукти можна від 8 до 12 місяців. За температури 0-8 °С продукти зберігаються до 3-х місяців.

Для досягнення найкращих результатів необхідно засвоїти головний принцип – заморожувати необхідно швидко (при 18 °С), а розморожувати – поступово.

заморожування зелені в пакетах зип лок на зиму

Кращі продукти для заморозки на зиму

Грунтуючись особистими уподобаннями, заморожувати можна будь-які продукти, але найчастіше хазяйки запасають на зиму:

  • Зелень. Петрушку, пір'я зеленої цибулі, кріп, селера, м'яту, кінзу, щавель та іншу зелень. Її промивають, обсушують, подрібнюють і сортують порційно у вакуумні пакети для заморожування;
  • Болгарський перець. Помив, відрізавши «хвостики» і видаливши насіння, перець заморожують повністю для подальшого фарширування;
  • Стручкову квасолю промивають, обсушують, ріжуть шматочками по 2-3 см і відправляють у морозилку;
  • Фрукти після миття обов'язково висушуються і позбавляються кісточок. Для компотів можна заздалегідь подрібнити деякі плоди;
  • Білокачанна капуста. Очистивши верхнє листя, його подрібнюють соломкою, фасують у пакети із замком, видаляючи повітря і щільно зафіксувавши застібку;
  • Патісони та кабачки. Перед заморожуванням, нарізавши їх кубиками, рекомендується прокип'ятити на маленькому вогні, близько п'яти хвилин. Потім овочі відкидають на друшляк, остуджують і укладають у вакуумні пакети;
  • Гриби. Для упаковки візьміть невеликі, міцні плоди підберезників, печериць, подосиновиків, опеньків, лисичок та інших грибів. Заморожуючи сирі плоди, їх розкладають на деку, а потім у підмороженому вигляді розфасовують поліетиленовими пакетами із застібкою.
Купити пакети для заморожування продуктів із замком zip-lock

Заморожування овочів із використанням пакетів «zip-lock» - відмінне рішення для господарок. Купити пакети із застібкою для заморожування можна на сайті інтернет-магазину Delivax.com.ua. Швидка доставка по Україні, можливість самовивезення зі складу у Харкові.

22.10.2017

Рекомендовані товари